Dalyvaujame Vokiečių kalbos dienų projekte „Ö kaip vokiškai?“

aaaaaGimnazijoje  vyksta Vokiečių kalbos dienų renginiai. Pirmieji veiklas pradėjo 1–6 klasių mokiniai. Jie nuo spalio pradžios, padedami mokytojų, rinkosi labiausiai patinkančias Brolių Grimų pasakas, iliustravo jas, vokiškai rašė piešinių pavadinimus. Piešiniai bus eksponuojami nuo spalio 20 dienos III rūmų foje.

Prasidėjo integruotos vokiečių-anglų kalbų pamokos. Į šias pamokas integravome ir muziką. Mokiniai ne tik lygino šių kalbų panašumus, bet ir klausėsi grupės „Skamp“ atliekamo himno ir dainavo kartu. Himnas skambėjo ir ilgosios pertraukos metu.

Spalio 19 dieną 15 val. vokiečių kalbos besimokantys mokiniai lankysis „Havanos“ muzikos klube, kur regioninio muzikinio turnė metu pasirodys dainininkas ir muzikantas Uwe Kaa (dainų kūrėjas, rapo ir reggae muzikos kūrėjas). Norinčius kviečiame prisijungti, juk muzika – tarptautinė kalba! Jums tereikia stende paskaityti renginio programą ir sužinoti, kur registruotis.

Spalio 23 dieną I ir II gimnazijos klasių mokiniai žiūrės Vokietijos Elmshorno miesto Dittchenbuehne teatro komediją „Ponas Puntila ir jo tarnas Matis” (“Herr Puntila und sein Knecht Matti”, Bertolt Brecht) vokiečių kalba.

Projektą inicijavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe`s institutas, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA). Vokiečių kalbos dienų veiklos pristatomos interneto svetainėje www.vokiskai.lt.

Projekto gimnazijoje iniciatorė vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Irma Rimšienė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.