Tarptautinis konkursas „Parnu akordionimuusika“

Tradiciškai spalio pabaigoje Estijoje vyksta tarptautinis akordeonistų festivalis-konkursas „Parnu akordionimuusika“. Šiemet ‒ jau 41-asis. Taip jau atsitiko, kad tuo pačiu metu vyko ir tarptautinis konkursas Čekijoje. Todėl nusprendėme pasiskirstyti į dvi grupes ir sudalyvauti abiejuose renginiuose. Spalio 26 d. su gausia jaunųjų akordeonistų grupe nuomotu autobusu išvykome į Parnu. Deja, transporto priemonė, nepasiekusi tikslo, pakeliui sugedo. Teko greitai ir ramiai spręsti problemą. Kreipėmės į savo draugus Estijoje, kurie operatyviai suteikė mums pagalbą ir saugiai nuvežė į viešbutį. Įsikūrę laukėme rytojaus ‒ konkurso dienos.

Tarptautiniame konkurse dalyvavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos jaunieji atlikėjai. Gimnazijos akordeonistai puikiai atliko savo muzikines programas ir buvo įvertinti aukštais balais. Grand prix laimėjo Gabija Janauskytė ir akordeonų duetas: Miglė Dambrauskaitė ir Laima Jonaitytė. Pirmas vietas savo amžiaus kategorijose parsivežė solistai Austėja Janauskytė, Adrijus Balčiūnas, duetai: Aleksas Katkus ir Adrija Bieliūnaitė, Adrijus Balčiūnas ir Ervidas Balčiūnas; antras vietas – Adrija Bieliūnaitė, Laima Jonaitytė, Miglė Dambrauskaitė, Jonas Vincas Katkus. Mokinius paruošė mokytojos Marytė Markevičienė ir Daiva Vasauskienė.

Po įtemptos ir sunkios konkursinės dienos, viską pamiršę ir suderinę su gimnazijos direktore klausimus dėl grįžimo namo, suspėjome pasidžiaugti gražiu rudeniu, pasigrožėti Estijos vasaros sostine. Pasivaikščiojome po kurortinį miestelį, keliaudami senamiesčio gatve, skirta pėstiesiems, kuri atvedė prie pat Talino vartų. Eidami paplūdimiu ir pėsčiųjų takeliu, pasiekėme įžymaus akordeonisto pradininko Raimondo Valgre bronzinį paminklą.

Visų važiavusių akordeonistų vardu nuoširdžiai dėkojame direktorei Reginai Marozienei už operatyvų problemų sprendimą ir pagalbos teikimą, paramą ir rūpestį organizuojant kelionę. Ačiū ūkio dalies vedėjui Henrikui Šauliui ir vairuotojui Adolfui, kad laimingai ir saugiai pasiekėme namus.

Nuoširdžiai tikime, kad visos kelionės ir įvairūs konkursai turi užkrečiamą galią. Jie įkvepia ir motyvuoja mus naujiems tikslams, darbams ar net naujoms idėjoms.

Mokytoja Daiva Vasauskienė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.